21.04.2017

На ПАТ "Турбоатом" пройшли загальні збори акціонерів

20 квітня 2017 року на ПАТ "Турбоатомі" пройшли загальні збори акціонерів. Порядок денний складалася з 15 питань.

Загальна кількість акціонерів, включених до переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах акціонерів склало 7315 акціонерів, яким належить 422 496 520 штук простих акцій ПАТ "Турбоатом". Для участі в зборах зареєструвалося 44 акціонера і їх представників, власників 385 688 793 шт. простих іменних голосуючих акцій, що становить 91,79% від загальної кількості голосуючих акцій. Державний пакет акцій, (75,22% статутного фонду) був представлений Фондом державного майна України (ФДМУ).

Акціонери підприємства заслухали та взяли до відома Звіт Дирекції Товариства про результати фінансово-господарської діяльності підприємства за 2016 р і Звіт Наглядової ради Товариства. Також затвердили річний звіт ПАТ "Турбоатом" за 2016 рік і основні напрямки діяльності Товариства на 2017 рік. Про результати фінансово-господарської діяльності підприємства в 2016 р. та основні напрямки діяльності Товариства на 2017 рік доповів генеральний директор підприємства Віктор Суботін.

Зборами акціонерів затверджено склад Наглядової ради Товариства. До нового складу Наглядової ради увійшли Дмитро Парфененко, Євген Асташев, Олександр Візир, Віталій Денисенко та Олена Уманська.

Акціонери прийняли рішення про суму розподілу прибутку, отриманого в 2016 році на виплату дивідендів. Як повідомив перший заступник генерального директора Олексій Черкаський, на виплату дивідендів буде спрямовано 532 664,0 тис. грн.

Олександр Візир зазначив, що ФДМУ задоволений результатами роботи ПАТ "Турбоатом" у 2016 році: "У нас з "Турбоатомом" конструктивна робота і діалог, ми взаємодоповнюємо один одного. ФДМУ, як акціонер, зацікавлений в продовженні розвитку цього успішного активу, сподіваюся, що ця тенденція збережеться і ми докладемо для цього максимум зусиль".

Він підкреслив, що зібрання акціонерів було проведено на дуже хорошому рівні: "На мій погляд, це одне з кращих акціонерних зборів на підприємствах, які знаходяться в управлінні Фонду держмайна".

Віктор Суботін подякував акціонерів за довіру і запевнив, що ПАТ "Турбоатом" продовжить свою стабільну роботу.

Повернутися назад